Συνταγές

Ανάμεικτη ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και καπνιστή γαλοπούλα

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2 σακουλάκια ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s®
150γρ. καστανό ρύζι
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4-5 χοντρές φέτες καπνιστής γαλοπούλας, κομμένες σε κυβάκια
1 κονσέρβα βραστό καλαμπόκι
3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Νιφάδες παρμεζάνας ή γραβιέρας

Για το dressing : ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι (κατά προτίμηση)
Αλάτι/πιπέρι
 

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε ξεχωριστά τα 2 δύο είδη ρυζιού και τα αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, ψιλοκομμένα, για περίπου 3 λεπτά. Τα ρίχνουμε μαζί με τη γαλοπούλα και το καλαμπόκι στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε από πάνω τα flakes παρμεζάνας ή γραβιέρας. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το dressing, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το λεμόνι, μαζί με λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.