Συνταγές

Φακόρυζο με Καστανό Ρύζι και Καλαμπόκι

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

100 gr. φακές
1 μαγειρικό σακουλάκι ρύζι καστανό Uncle Ben’s, 2 μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό
100 gr. καλαμπόκι
100 ml. ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 φύλλο δάφνης
 Κύμινο
 Κανέλλα, προαιρετικά
 Μαύρες σταφίδες
 Κουκουνάρι
 Κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με το φύλλο δάφνης να βράσουν.
Τον χρόνο τον υπολογίζουμε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, δεν τις θέλουμε λιωμένες γι΄αυτό τις ελέγχουμε συχνά, ώστε να τις κρατήσουμε σωστά βρασμένες.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε.
Προετοιμάζουμε το καστανό ρύζι Uncle Ben’s, το οποίο χρειάζεται μόνο για 10 λεπτά και το κρατάμε ζεστό.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ρύζι, τις φακές, το ρύζι, το ταχίνι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το ελαιόλαδο, τον ζωμό, το ταχίνι, τα μπαχαρικά και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
Διορθώνουμε με αλάτι και βράζουμε μέχρι να γίνει το φακόρυζο σπυρωτό, θα χρειαστούν μόνο μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κουκουνάρι και σταφίδες.

Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρες, πράσινες ή καφέ φακές.
– Μην παραλείψετε τις σταφίδες, δίνουν μια αξεπέραστη γλύκα στο φακόρυζο αντί των τηγανιτών κρεμμυδιών.
– Αν δεν σας αρέσει το ταχίνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο ή αν σας αρέσει η σουσαμένια γεύση με σησαμέλαιο.