Συνταγές

Γεμιστά με καστανό ρύζι

Χρόνος παρασκευής: 105 λεπτά - Μερίδες: 5

Συστατικά

Τομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες (10 στο σύνολο)
4 κούπες Καστανό ρύζι Uncle Ben’s®
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλo κρεμμύδι ψιλοκομμένo
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
5 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
Εσωτερικό από 4 τομάτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κούπες παρμεζάνα τριμμένη
1/3 κούπα φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 τομάτα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τρίβουμε τη μία τομάτα.
Ανοίγουμε τις πιπεριές και αδειάζουμε τις τομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
Κρατάμε το εσωτερικό από τις τομάτες και το χτυπάμε στο μούλτι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκυθάκι μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις τομάτες και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και μία κούπα νερό και τα μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Ρίχνουμε 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις τομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στα 3/4 και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τη φρυγανιά.
Από πάνω ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 τριμμένη τομάτα.
Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.