Συνταγές

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Σούπα

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

για τον κιμά
400 gr. κιμά μοσχαρίσιο, λάππα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s
 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
 Αλάτι
 Πιπέρι

για την σούπα
50 gr. ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s
500 ml. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κρέατος
Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι

για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια

Τρόπος παρασκευής

Τα γιουβαρλάκια
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το κρεμμύδι στο πολυμηχάνημα.
Ετοιμάζουμε τον κιμά ζυμώνοντας όλα τα υλικά για τον κιμά.
Τον ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά τουλάχιστον και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 λίτρο και τον ζωμό νερό να βράσουν, όταν κοχλάσει ρίχνουμε τους κεφτέδες.
Βράζουμε για 10′ λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Δεν θέλουμε πολλά υγρά στο φαγητό μας, αν όμως χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό, ώστε να μην πάψει ο βρασμός.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό 15-30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα καθαρό γυάλινο σκέυος χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πηρούνι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους, σιγά-σιγά τον χυμό των λεμονιών, ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό και τέλος προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από τα ζεστά υγρά του φαγητού, όπου προσθέτουμε σε 3-4 μέρη μέσα στο αυγολέμονο.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε για ένα λεπτό την κατσαρόλα, σερβίρονται ζεστά και ταιριάζουν υπέροχα με στραγγιστό γιαούρτι!