Συνταγές

Καναπεδάκια του κηπουρού

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

125 γραμμάρια ρύζι Basmati Uncle Ben's®
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη
10 μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
5 κουτ. σούπας κρασί ρετσίνα
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά
1 πρέζα πιπέρι
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
125 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1½ κουτ. γλυκού αλάτι
100 ml νερό
70 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
2 κουτ. γλυκού βασιλικό αποξηραμένο

Τρόπος παρασκευής

Για τη ζύμη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε ένα μπολ. Τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας κοκκώδη μορφή. Συμπληρώνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη.

Ανοίγουμε με πλάστη, φύλλο πάχους 4 χιλιοστών, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κάνουμε τρύπες σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι και κόβουμε με μια «ροδέλα» ορθογώνια κομμάτια ή στο σχήμα που θέλουμε. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 23 λεπτά.

Για το γαρνίρισμα βράζουμε νερό σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το σουρώνουμε.

Καίμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ρετσίνα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί, έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό με το γιαούρτι και το ρύζι και μοιράζουμε το μίγμα στο μίγμα της ζύμης μας λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Τέλος τρίβουμε επάνω στα καναπεδάκια φρέσκο πιπέρι.