Συνταγές

Καστανό φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

 2 σακουλάκια Καστανό ρύζι Uncle Ben’s® (σε μαγειρικό σακουλάκι)
3/4 κούπα φακές
600 ml. ζωμό κοτόπουλου
4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κούπα γιαούρτι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα μυρωδικά.
Τα κόβουμε.
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά) και τα αφήνουμε να ρουφήξουν το ζουμί για περίπου 3-4 λεπτά.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας νερό στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τα μισά μυρωδικά (μαϊντανό και βασιλικό) μαζί με το ρύζι και τη φακή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και τα σερβίρουμε πάνω από το ρύζι.