Συνταγές

Κις με σπανάκι και ντομάτα

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά - Μερίδες: 8

Συστατικά

500 γραμμάρια Uncle Ben's® Ρύζι Παρμποιλντ 10λεπτο σε Σακουλάκι
80 ml νερό
250 ml ζωμό λαχανικών
250 γραμμάρια κομμένη ντομάτα
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
3 αυγά
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο άσπρο πιπέρι
200 γραμμάρια τριμμένο ελβετικό τυρί

Τρόπος παρασκευής

Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το σπανάκι, το μισό τριμμένο ελβετικό τυρί, την μισή κομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ρύζι και το υπόλοιπο τυρί σε ένα μεγάλο μπωλ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σπρέι σε πιάτο για κις ή λάδι.
Πιέζουμε το μίγμα του ρυζιού στον πάτο και στις πλευρές του πιάτου χρησιμοποιώντας λαδόχαρτο για να πιεστεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμενόμενο φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου (σε υγραερίου στο 6) για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 190 βαθμούς Κελσίου (σε υγραέριο στο 5) για 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που θα καρφώσουμε κοντά στο κέντρο να βγει καθαρό.