Συνταγές

Κοτόπουλο με γλάσσο σαμπάνιας

Χρόνος παρασκευής: 8 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

500 γραμμάρια Uncle Ben's® Ρύζι Παρμποιλντ 10λεπτο σε Σακουλάκι
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα και πέτσα.
1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουτί κομμένα πράσινα φασόλια
100 ml σαμπάνια
3 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

Τρόπος παρασκευής

Προετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με πιπέρι. Βάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου στο γκριλ ή στο φούρνο ή στο τηγάνι και τα ψήνουμε μέχρι να είναι ροζ στο κέντρο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την σαμπάνια, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το τζίντζερ και τη μουστάρδα Dijon. Πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γλασάρει για περίπου 4 λεπτά.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το γλάσο και το σερβίρουμε με το μακρύκοκκο και άγριο ρύζι και με ζεστά πράσινα φασόλια.