Συνταγές

Λαχανικά τουρλού με Basmati

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
1 μέτριο κουνουπίδι σε μπουκετάκια
1-2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 πράσο σε ροδέλες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
 αλάτι- πιπέρι
½ κ γλ κανέλα
300 γρ ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κ γλ ζάχαρη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κ σ ελαιόλαδο
500 γρ ρύζι Basmati Uncle Ben’s

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά και τα σβήνεις με το κρασί. Ρίχνεις αλάτι-πιπέρι και την κανέλα και προσθέτεις τις αποφλοιωμένες ντομάτες και την ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτεις το χλιαρό νερό, σκεπάζεις και χαμηλώνεις την φωτιά. Αφήνεις το φαγάκι σου να σιγοβράσει και να δέσει η σαλτσούλα του για 10-12΄. Λίγο πριν σβήσεις την φωτιά, προσθέτεις το ελαιόλαδο.
Στο χρόνο που σιγοβράζει το φαγητό, ετοιμάζεις το Basmati.
Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο.
Σερβίρεις το ρύζι στο πιάτο και ρίχνεις πάνω του τα «λαχανικά τουρλού»
Πασπαλίζεις με λίγο τριμμένο τυράκι (αν θες) κι απολαμβάνεις την υπέροχη γεύση και μυρωδιά του Basmati να δένει υπέρoχα με τα αρώματα και τις γεύσεις των λαχανικών.
Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα!