Συνταγές

Μανιτάρια γεμιστά με καστανό ρύζι λαχανικά και γιαούρτι

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

8 μανιτάρια λευκά μεγάλα
200 γρ. καστανό ρύζι UNCLE BENS®
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. γιαούρτι
200 ml ζωμό λαχανικών λίγο λευκό κρασί
3 κ.σ ελαιόλαδο μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε τα κοτσάνια τους και αφαιρούμε προσεκτικά λίγη από την ψίχα τους με ένα μαχαιράκι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών και το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί τελείως το ρύζι. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι,πιπέρι κατά προτίμηση. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι, τα στρώνουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι πάνω από τα μανιτάρια,ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.