Συνταγές

Μανιτάρια κατσαρόλας τύπου Florentine

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

750 γραμμάρια Uncle Ben's® Ρύζι Παρμποιλντ 10λεπτο σε Σακουλάκι
1/4 κουτ. γλυκού φύλλα θυμαριού
75 γραμμάρια σκληρό τυρί cheddar
1 κουτί κρέμα από σούπα σέλερι
150 γραμμάρια σπανάκι
40 γραμμάρια βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμύδι
750 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

Τρόπος παρασκευής

Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα σκεύος 10 πόντων με το βούτυρο, και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε στην σούπα, το σπανάκι, το τυρί και το μίγμα που προκύπτει, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (σε υγραέριο στο 4) για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και το ρύζι να είναι ζεστό.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με επιπλέον τυρί. Η συνταγή μπορεί να διπλασιαστεί.