Συνταγές

Μεξικάνικη ρυζοσαλάτα σε φωλιά τορτίγιας

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

• 500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s® 10λεπτο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 50 γρ. βούτυρο
• 1 κιλό νερό η ζωμό λαχανικών
• 50 ml λευκό κρασί
• 40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κουτάκι τόνο σε ελαιόλαδο
• 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
• 100 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
• 80 γρ. πιπεριές πράσινες
• 100  γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 40 ml χυμό λεμόνι
• αλάτι & πιπέρι
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 τορτίγια μεγάλη
• τοματίνια για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατίζουμε. Μόλις το ρύζι μας είναι έτοιμο το κρυώνουμε με νερό και το σουρώνουμε καλά. Παράλληλα σε μια φόρμα βουτυρώνουμε καλά και τοποθετούμε την τορτίγια να εφάπτεται καλά στις πλευρές της φόρμας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c και την ψήνουμε. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, τα φασόλια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το καλαμπόκι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε από την φόρμα τη τορτίγια και βάζουμε μέσα την σαλάτα μας. Γαρνίρουμε με τοματίνια και τριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη