Συνταγές

Μεξικάνικο ρύζι

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά - Μερίδες: 2

Συστατικά

1 φλιτζάνι μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben's®
1 πικάντικη σάλτσα Uncle Ben’s®
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού τσίλι
¼ φλιτζάνι κόλιανδρο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο ρύζι ώστε να καλύπτεται από το λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, το νερό, τη σάλτσα Uncle Ben’s® και το ζωμό ανακατεύοντας γρήγορα. Τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

Αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του (20 με 40 λεπτά).

Εάν θέλουμε συνοδευτικά, σερβίρουμε με φασόλια γίγαντες τα οποία έχουμε ήδη ετοιμάσει.