Συνταγές

Παέγια

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

500 γραμμάρια μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben's®
750 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 τεμάχια χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
250 γραμμάρια φιλέτο σουπιάς κομμένο σε μικρότερα κομμάτια (ή καλαμαράκια)
2 τεμάχια μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 τεμάχια κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι αρακάς
2 κουτ. γλυκού τριμμένο σκόρδο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (κυρίως τα κοτσανάκια του)
2 τεμάχια μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
¼ γραμμάρια σαφράν
1½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι 

Τρόπος παρασκευής

Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε το σε χαρτί κουζίνας.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα και βγάλτε τα και αυτά σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις σουπιές. Ρίξτε μετά τις τριμμένες ντομάτες, το σαφράν, το σοταρισμένο κοτόπουλο και τον ζωμό κοτόπουλου. Αλατίστε και βράστε το μίγμα για 2 – 3 λεπτά. Ρίξτε το ρύζι και αφήστε την παέγια να μαγειρευτεί για 17-18 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στην παέγια τα λουκάνικα, τον αρακά και τον μαϊντανό.

Κατεβάστε την από την φωτιά, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε την να σταθεί 10 λεπτά πριν την σερβίρετε.