Συνταγές

Παέγια Ειρηνικού

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά - Μερίδες: 10

Συστατικά

750 γραμμάρια Uncle Ben's® Ρύζι Παρμποιλντ 10λεπτο σε Σακουλάκι
1 πράσινο πιπέρι
500 γραμμάρια μεσαίες γαρίδες
400 γραμμάρια
Ιταλικά λουκάνικα
1 κουτ. γλυκού κρόκο
10 μύδια
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
600 ml ζωμός κοτόπουλου
350 ml νερό
1/4 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο κουρκούμη
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουτί ολόκληρες ντομάτες
2 διπλά στήθη κοτόπουλου

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες 1/2 ίντσες. Ανακατεύουμε την πάπρικα με το πιπέρι και καλύπτουμε το κοτόπουλο.

Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου με το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος ή σε wok σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το λουκάνικο, το ρύζι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουρκούμη και τον κρόκο Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Κλείνουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μπαχαρικά για γεύση αν θέλουμε. Με προσοχή τοποθετούμε τις γαρίδες και τις πράσινες πιπεριές επάνω από τα μύδια.
Αφήνουμε το σκεύος κλειστό μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.