Συνταγές

Πιλάφι με μακρύκοκκο ρύζι και μαγειρευτή γαλοπούλα

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά - Μερίδες: 8

Συστατικά

1 κιλό Uncle Ben's® Ρύζι Παρμποιλντ 10λεπτο σε Σακουλάκι
250 ml ζωμό κοτόπουλου
250 ml νερό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
125 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
600 γραμμάρια μαγειρεμένη γαλοπούλα
120 γραμμάρια καυτερές πιπεριές
1 κουτί χαμηλών λιπαρών κρέμα από σούπα κοτόπουλου (συμπυκνωμένη)
400 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά και καρότα
1 μεσαίο κομμένο κρεμμύδι

Τρόπος παρασκευής

Προετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα της σούπας κοτόπουλου, καρότα, αρακά, τον χυμό, γαλοπούλα, καυτερές πιπεριές, μαϊντανό, αμύγδαλα και ρύζι. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια βαθειά γάστρα. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το βούτυρο και κλείνουμε το σκεύος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (σε υγραερίου στο 4 για 10-15 λεπτά.