Συνταγές

Πιλάφι Πολίτικο

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

200 γραμμάρια μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben's®
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι ο κιμάς να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά.

Βάζουμε στο φαγητό το κουκουνάρι και τις σταφίδες, το ρύζι, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι (500 ml) ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 18 λεπτά.