Συνταγές

Πρασοσέλινο με ρύζι UNCLE BEN’S

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2-3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
1 κιλό σέλινο (μαζί με τη ρίζα)
1/2 φλιτζ. τσαγιού Ρύζι μακρύκκοκο parboiled Uncle Ben’s® 10λεπτο
1 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Καθαριζετε, πλένετε καλά το σέλινο και το χοντροκόβετε.
Ζεματάτε το σέλινο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2-3 λεπτά και το σουρώνετε. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα πράσα για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο, ανακατεύετε και ρίχνετε ζεστό νερό τόσο όσο για να τα σκεπάσει.
Περιμένετε να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίχνετε το ρύζι στην κατσαρόλα.Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό, χωρίς να το ανακατέψετε, να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα λαχανικά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό  

*Προαιρετικά θα μπορούσατε να το boostαρετε και με αβγολέμονο. Θα χρειαστείτε χυμό απο μισό λεμόνι και ενα μεγάλο αυγό. Σπάτε το αβγό σε ενα μπώλακι και προσθετετε το χυμο λεμονιου και τα χτυπάτε μαζί, προσθέτε και λιγο απο το ζουμί του φαγητου. Ριχνετε στην κατσαρόλα το αβγολεμονο και ανακατεύετε καλα το φαγητό. Το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση.