Συνταγές

Risotto Πασπαράς

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

1 αρνίσια συκωταριά
1 κούπα ρύζι για risotto, Uncle Ben's ιδανικά
2 ώριμες ντομάτες ή 1 κσ πελτέ
1 κρεμμύδι
1/2 κούπα αμύγδαλα λευκά
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλας
3 κούπες ζεστό νερό

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά πλένετε καλά την συκωταριά, και την καθαρίζετε με κοφτερό μαχαίρι από μεμβράνες και λίπη.
Σε μία μέτρια κατσαρόλα, βράζετε νερό, προσθέτετε 1 κγ λευκό ξύδι, και τοποθετείτε την συκωταριά. Αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά, και αφαιρείτε. Την αφήνετε να στραγγίσει, και να κρυώσει όση ώρα ετοιμάζετε τα παρακάτω.
Κόβετε με μικρά κυβάκια το κρεμμύδι σας, τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη, ψιλοαλέθετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια την συκωταριά, που μέχρι τώρα θα πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά για να την χειριστείτε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μία χαμηλή κατσαρόλα, τοποθετείστε το λάδι, το κρεμμύδι και το ρύζι. Σωτάρετε σε δυνατή φωτιά,για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο το ρύζι. όση ώρα σωτάρετε, ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Προσθέστε τα συκωτάκια, και σωτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, κανέλα, αμύγδαλο, αλάτι και πιπέρι, κι ανακατέψτε απαλά. 
Προσθέστε αμέσως 2 κούπες από το ζεστό νερό, ανακατέψτε καλά, και χαμηλώστε την φωτιά να σιγοβράσει.
Χρειάζεται να ανακατεύετε το φαγητό συχνά, αλλά απαλά, ώστε να μην κολλήσει το ρύζι. Όταν κοντεύει να πιει το υγρό του, προσθέστε και το υπόλοιπο νερό, και συνεχίστε την ίδια διαδικασία. Το risotto είναι έτοιμο όταν έχει μεν λίγο υγρό ακόμα, αλλά και το ρύζι 'κρατάει ελάχιστα', και δεν έχει παραμαλακώσει.
Απολαύστε το αμέσως, προσθέτοντας για γαρνιτούρα λίγα ολόκληρα καβουρντισμένα αμύγδαλα και κανέλα εάν θέλετε.