Συνταγές

Ριζότο Uncle Ben's® με φρέσκα και άγρια μανιτάρια

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

400 γραμμάρια ρύζι Risotto Uncle Ben's®
1 τεμάχιο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 φλιτζάνι αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
1 σφηνάκι μπράντι ή βότκα
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
2 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
 

Τρόπος παρασκευής

Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για μισή ώρα περίπου. Στραγγίστε τα και κρατήστε το νερό που τα μουσκέψατε για το ριζότο.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε τα στο βούτυρο. Προσθέστε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και το ρύζι. Ανακατέψτε, σβήστε με το μπράντι και περιμένετε 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέστε στη συνέχεια τα μουσκεμένα μανιτάρια, το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και το ζωμό του κοτόπουλου σταδιακά. Ανακατέψτε, ρίξτε το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε 12 με 14 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μαγειρευτεί το ριζότο, προσθέστε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.