Συνταγές

Ριζότο Uncle Ben's® με γαρίδες, κολοκυθάκια και σαφράν

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

400 γραμμάριαρύζι Risotto Uncle Ben's®            
½  κιλό γαρίδες (μόνο την ψίχα)             
1 τεμάχιο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο     
2 τεμάχια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα  
 ¼ γραμμάρια σαφράν
1 φλιτζάνι μπισκ   
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών     
2 κουτ.  σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο  
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί                               
4 κουτ.  σούπας  τριμμένη παρμεζάνα    
2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα (ή μασκαρπόνε)      
1 πρέζα αλάτι   
1 πρέζα  πιπέρι  

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέστε το ρύζι και τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και ρίξτε ένα φλιτζάνι ζωμό. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί από το ρύζι και ρίξτε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό και την μπισκ. Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το ριζότο περίπου 12 λεπτά.

Σοτάρετε ξεχωριστά τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε τις στο ρύζι. Αφήστε 2-3 λεπτά στην φωτιά και ανακατέψτε με την παρμεζάνα και το τυρί κρέμα και σερβίρετε.

Πασπαλίστε με την φρέσκια ρίγανη και προαιρετικά προσθέστε ψητές ντομάτες ή ντοματίνια.