Συνταγές

Ρύζι με γαρίδες και τοματίνια Σαντορίνης

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2 μαγειρικά σακουλάκια μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben’s®
500 γραμμάρια γαρίδες
120 ml ελαιόλαδο
500 γραμμάρια ξερά κρεμμύδια (λεπτοκομμένο)
60 ml λευκό κρασί
200 γραμμάρια τοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
400 γραμμάρια τομάτες κομμένες στα 4
40 γραμμάρια πελτέ τομάτας
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
1½ κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
1200 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες, κρατάμε τα κεφάλια και τα τσόφλια και τις χαράζουμε στη ράχη, ώστε να καθαρίσουμε το εντεράκι. Αφού τελειώσουμε το καθάρισμα τις βάζουμε στο ψυγείο.

Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε 80 ml ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε για 6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις κομμένες τομάτες και την τοματα πελτέ και σοτάρουμε για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Αφηνουμε να κρυώσει και έπειτα μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπλέντερ όπου το χτυπάμε για να το πολτοποιήσουμε και φιλτράρουμε για να πάρουμε 800ml ζωμό, 7 φλυτζάνια. Αν δεν φτάνει προσθέτoυμε λίγο νερό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 550ml από το ζωμο που έχουμε φιλτράρει, 5 φλιτζάνια περίπου, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μισό βούτυρο, τα τοματίνια, 1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και τις μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, όταν είναι έτοιμο και ανακατεύουμε με τις γαρίδες προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.