Συνταγές

Ρύζι με λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι Uncle Ben's® σε σακουλάκι
1 πιπεριά πράσινη
2 κλωνάρια σέλερι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα
1 τομάτα κονκασέ
1 γιαούρτι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
θυμάρι ξερό
ρίγανη ξερή
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
πιπέρι καγιέν
 

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά, το σέλερι και το κρεμμύδι. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα λουκάνικα που τα έχουμε κόψει σε ωραίες διαγώνιες ροδέλες. Αφού μαγειρευτούν και αυτά ρίχνουμε την τομάτα κονσκασέ που έχουμε στραγγίξει τα πολλά ζουμιά. Αφήνουμε να ρουφήξει λίγο τα υγρά της και ρίχνουμε μέσα το ρύζι όταν είναι έτοιμο. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά και να είναι έτοιμο το φαγητό μας. Γαρνίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι.