Συνταγές

Ρύζι θαλασσινών

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια ρύζι Risotto Uncle Ben's®
4 τεμάχια μεγάλες γαρίδες
4 τεμάχια καραβίδες
4 τεμάχια μύδια με το κέλυφος
4 τεμάχια κυδώνια με το κέλυφος
2 τεμάχια καλαμαράκια κομμένα λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 τεμάχιο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένο
12 στήμονες ζαφοράς (σαφράν)
1 τεμάχιο τσίλι
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
100 γραμμάρια παρμεζάνα
50 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 

Τρόπος παρασκευής

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι το σκόρδο το θυμάρι και το τσίλι. Προσθέτουμε το ρύζι σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε δυο κουταλιές ζωμό μαζί με το σαφράν.

Μολις αποροφηθεί όλος ο ζωμός προσθέτουμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου 18'). Δύο λεπτά πρίν να είναι έτοιμο το ριζότο προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά το ριζότο και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας από πάνω.