Συνταγές

Ρυζόγαλο με ριζότο Uncle Ben's®

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

100 γραμμάρια ρύζι Risotto Uncle Ben's®
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κάψουλες βανίλιας
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 πρέζα κανέλλα
1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το ρύζι για ριζότο με τρία φλιτζάνια κρύο νερό και λίγο αλάτι για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα, αφού έχουμε κρατήσει μισό φλιτζάνι γάλα για αργότερα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση.

Αραιώνουμε το κόρν φλάουρ στο μισό φλιτζάνι γάλα που το έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τις σταφίδες και την βανίλια.

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλλα.