Συνταγές

Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο και πέστο

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

3 φλιτζάνια μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben's®
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
3 φλιτζάνια πλατύφυλλος βασιλικός
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
300 γραμμάρια ντοματίνια
300 γραμμάρια βρασμένο ή ψητό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι.

Ετοιμάστε πέστο με το σκόρδο, την μισή ποσότητα από το κουκουνάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μισή ποσότητα παρμεζάνας και λίγο αλάτι.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ρύζι με το πέστο και την μαγιονέζα. Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα (στραγγισμένα), το κουκουνάρι, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ανακατέψτε και σερβίρετε.