Συνταγές

Σαλάτα με καστανό ρύζι UNCLE BENS και τόνο

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2 σακουλάκια καστανό ρύζι Uncle Bens
1 κονσέρβα τόνο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
1 καρότο σε κυβάκια
1 φλιτζ.τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
1 αγγουράκι σε κυβάκια
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ/σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ/σ χυμό λεμονιού
1 κ/γ απαλή μουστάρδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζετε το ρύζι να βράσει οπως στις οδηγίες στην συσκευασία. Θαυμα. Βγαίνει τέλειο, *σακουλάκι όλα τα λεφτά.
Ρίχνετε τα κομμένα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα ντοματίνια και το καρότο σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον τόνο, το καλαμπόκι και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Στο μεταξύ, χτυπάζε σε μπολ με καπάκι το λάδι, το ξίδι ή το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα τησ σάλτσας, ανακατεύετε και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για 1/2 ώρα να κρυώσει.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα, τη διακοσμείτε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.