Συνταγές

Σαλάτα με ρύζι, φακές και τόνο

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

2 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι Uncle Ben's® σε σακουλάκι 10λεπτο
1 1/4 κούπες φακές μουσκεμένες σε νερό για μερικές ώρες
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
1 καρότο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
0,5λτ ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
 

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύω τις φακές. Βάζουμε το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι φακές αλλά να είναι αρκετά τραγανές (15 λεπτά περίπου). Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μπολ. Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι στο σακουλάκι σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το ρύζι σε ένα μπολ. Αφρατεύουμε το ρύζι με κουτάλι, το ανακατεύουμε με τις φακές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.