Συνταγές

Σούπα αυγολέμονο

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

½ φλιτζάνι μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben’s®
1 φλιτζάνι καπνιστό στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 αυγά
½ ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

 Ζεστάνουμε το ζωμό κοτόπουλου έως ότου να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίουμε να σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ανακατέβουμε τις φέτες γαλοπούλας, το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως.

Χωρίζουμε καλά τους κρόκους από το ασπράδι, το οποίο ρίχνουμε κατευθείαν στο δοχείο του μικρού μίξερ. Σε μικρό και βαθύ γυάλινo σκεύος χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μικρό μίξερ μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε το μίγμα με τους κρόκους στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σταδιακά με κουταλιές σούπας, από το υγρό που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ.

Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο ζεστό φαγητό, ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.