Συνταγές

Tex-Mex Πολύχρωμες Πιπεριές Γεμιστές με Τόνο, Καστανό Ρύζι και Φασόλια

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά - Μερίδες: 6

Συστατικά

1 σακουλάκι (125γρ) ρύζι καστανό Uncle Ben’s
6 πιπεριές πολύχρωμες, μεγάλες
1 κονσέρβα των 160 γρ τόνος σε λάδι (στραγγισμένος από τα πολλά λάδια)
1/2 κονσέρβα των 300 γρ καλαμπόκι (στραγγισμένο)
1/2 κονσέρβα των 400 γρ κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα)
1/2 κ.γ. αλάτι + 6 πρέζες
1/4 κ.γ. λεμονοπίπερο ή απλό πιπέρι
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/8 κ.γ. κύμινο
1/8 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
5 σταγόνες ταμπάσκο (ή περισσότερο αν το θέλετε λίγο καυτερό)
1/4 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κούπα (120ml) πασάτα (χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος)
50 γρ τσένταρ τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C αέρα (180C αντιστάσεις).

Όσο βράζει το ρύζι ανοίγουμε καπάκια στις πιπεριές κόβοντας το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι με κοφτερό μαχαίρι. Βγάζουμε τα σπόρια και τις μεμβράνες από το εσωτερικό και ρίχνουμε μέσα από μια πρέζα αλάτι. Φυλάμε το κάθε καπάκι μαζί με την αντίστοιχη πιπεριά. Αν οι πιπεριές δεν στέκονται όρθιες από μόνες τους, κόβουμε λίγο το καρουμπαλάκι που εξέχει. Προσέχουμε να μην ανοίξουμε τρύπα στο κάτω μέρος της πιπεριάς (αν και δεν χάλασε ο κόσμος αν γίνει).

Όταν βράσει το ρύζι το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον τόνο, τα φασόλια, το καλαμπόκι, το λεμονοπίπερο, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το ταμπάσκο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την πασάτα και ανακατεύουμε ξανά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση (μέχρι πάνω, δεν θα φουσκώσει διότι το ρύζι είναι μαγειρεμένο), τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και προσθέτουμε στο άνοιγμα το τυρί. Τοποθετούμε τα καπάκια και πιέζουμε να κλείσουν. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να αρχίσουν να μαυρίζουν λίγο σε κάποια σημεία.