Συνταγές

Τσιγαρισμένο ρύζι σε σουβλάκι

Χρόνος παρασκευής: 70 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

1¼ φλιτζάνι μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben’s®
500 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουτ. γλυκού τριμμένο σκόρδο
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
2 κουτ. γλυκού φυτικό λάδι
1 μελιτζάνα μέτριου πάχους κομμένη στη μέση
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, με τους σπόρους
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε κρύο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.
Ανακατέβουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη σάλτσα σόγιας και 5 ml (1 κουτ.) λάδι. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί.
Ραντίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις πιπεριές με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνουμε. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα, ζεστένουμε 5 ml (1 κουτ.) λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στις πλευρές του τηγανιού, προσθέτουμε το μαριναρισμένο κρέας και τηγανίζουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Τοποθετούμε τους κύβους των ψητών λαχανικών στην κορυφή, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.