Συνταγές

Χοιρινό φιλέτο Γουέλινγκτον

Χρόνος παρασκευής: 70 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

500 γραμμάρια μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben’s®
1 τεμάχιο σάλτσα Uncle Ben’s® Κάρυ
1 κιλό φιλέτο
100 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια φουα γκρά χήνας
400 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
½ ποτήρι κρασιού κρασί Merlot
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 τεμάχιο εστραγκόν

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τα μανιτάρια και το συκώτι χήνας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και τυλίγουμε σε αυτή το φιλέτο με όλα τα υλικά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και κλείνουμε σε σχήμα ρολό.
Το αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Σερβίρουμε με σάλτσα Uncle Ben’s® Κάρυ, γαρνίροντας με ριζότο λαχανικών.