Συνταγές

Χτένια σοτέ με ριζότο χορταρικών

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

200 γραμμάρια μακρύκοκκο 10λεπτο ρύζι Uncle Ben’s® ή καστανό ρύζι Uncle Ben’s®
1 σάλτσα Uncle Ben’s® Κάρυ
12 χτένια
1 τεμάχιο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια καρότα
60 γραμμάρια λευκά μανιτάρια
10 γραμμάρια εστραγκόν
40 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό ψαριού
3 κολοκύθια
½ ματσάκι φύλλα νεροκάρδαμου
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
 

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε τα χτένια – τα έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά – ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κομμένα σε λωρίδες λαχανικά (καρότο, μανιτάρια, εστραγκόν, κολοκυθάκια), βράζοντας για 4 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το ζωμό ψαριού και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το εστραγκόν, το ρύζι που επιλέξαμε (καστανό ή μακρύκοκκο) και το αλατοπίπερο.
Το βράζουμε για 16 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστό και το γαρνίρουμε με σάλτσα Uncle Ben’s® Κάρυ και φύλλα νεροκάρδαμου.