1940: Γεννιέται το Parboiled και το … Uncle Ben’s®

Όταν κάποτε οι πρωτοπόροι του ρυζιού συναντιούνται γεννιέται μια νέα αγορά, γεννήθηκε μια συμφωνία.

Το 1941 ο Harwell συνεργάζεται με τον Forrest Ε. Mars, ο οποίος επενδύει για να δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο που θα παράγει parboiled ρύζι σε βιομηχανική κλίμακα. Το Original Converted® Brand Rice είχε πολλά πλεονεκτήματα, καθώς περιείχε περισσότερες φυσικές βιταμίνες, δεν επέτρεπε την προσβολή από έντομα, διασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα και έκανε το ρύζι μια σημαντική τροφή, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την υγιεινή διατροφή.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του ρυζιού, η εταιρεία Converted Rice Inc. (Mars and Harwell's company) εφάρμοσε με επιτυχία μια ακόμη καινοτομία που ονομάστηκε φωτοηλεκτρική ταξινόμηση ρυζιού το 1945. Αυτή η ανακάλυψη «οδηγούσε» μόνο την ανώτερη ποιότητα ρυζιού στη συσκευασία.
Από τη στιγμή που οι καταναλωτές το δοκίμασαν το 1946, η φήμη εξαπλώθηκε και οι καλλιεργητές με υπερηφάνεια συνέκριναν το ρύζι με τους υψηλής ποιότητας καρπούς που παράγονταν από τον «Uncle Ben», και το ανέφεραν, ως ένα πρότυπο της αριστείας. Έτσι έγινε γνωστό, ως Uncle Ben's® Original Converted®.
Μαζί με αυτό – το 1947 – ήρθε ο χαμογελαστός χαρακτήρας ενός μαιτρ από το αγαπημένο εστιατόριο του Forrester Mars στο Σικάγο και το UncleBen's® έγινε εμπορικό σήμα.

Brand Rice