Η Ιστορία Uncle Ben’s®

Οι δημιουργοί του Uncle Ben’s® έχουν μια μακρά και πλούσια ιστορία στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ρυζιού.

Ο μύθος λέει πως το ρύζι ήρθε στην Ευρώπη όταν το μετέφεραν από τα βάθη της Ανατολής οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που επέστρεφαν στην πατρίδα. Στην πιο σύγχρονη ιστορία, το 1958, το ρύζι Uncle Ben’s® (τότε ως Μπάρμπα-Μπεν!) ήρθε στην Ελλάδα από έναν Έλληνα λιανέμπορο τροφίμων και η Ελλάδα έγινε η ΠΡΩΤΗ χώρα στην Ευρώπη, στην οποία καθιερώθηκε το ρύζι Uncle Ben’s®. Από την Ελλάδα μεταφέρθηκε σε όλη την Ευρώπη και έγινε το αγαπημένο ρύζι των Ευρωπαίων.

Όλα ξεκίνησαν με την ανάπτυξη του πρωτότυπου Converted® brand rice από τον Eric Huzenand και τον Gordon Harwell, αλλά δεν προχώρησε τίποτε έως το 1942, όταν ο Forrest Ε. Mars συνεργάστηκε με το δίδυμο, εγκαινιάζοντας μια πιλοτική μονάδα για την παραγωγή Converted® brand rice. Το 1945, οι Mars και Huzenlaub άνοιξαν το εργοστάσιο ρυζιού στο Χιούστον.
Τώρα, μάλλον θα είστε περίεργοι πώς προέκυψε το όνομα Uncle Ben’s. Αυτό είναι ένα κομμάτι μιας ιστορίας. 

Ο Μύθος
Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Gordon Harwell, ο πρώτος πρόεδρος της Converted Rice (πρόγονος της εταιρείας UncleBens Inc) και ο συνεργάτης του ήταν σε δείπνο στο αγαπημένο εστιατόριο τους στο Σικάγο. Καθώς συζητούσαν τη στρατηγική, για να προσφέρουν υψηλής ποιότητας ρύζι σε νέους πελάτες, προέκυψε στη συνομιλία η σύνδεση με την ποιότητα του Uncle Ben's, ενός αφροαμερικάνου αγρότη ρυζιού γνωστού για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ρυζιού.
 
Η αλήθεια
Η λέξη «Uncle» προστέθηκε επειδή τη χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι στις νότιες Πολιτείες για τους μαύρους άνδρες των φυτειών που αξίζουν σεβασμό. Το όνομα «Ben» ήταν ένα κοινό όνομα των εργαζομένων στις φυτείες.  
Το όνομα «Uncle Ben’s» δημιουργήθηκε για να αντανακλά την κληρονομιά της παλιού καλού Νότου με τις αξίες και τις παραδόσεις της σπιτικής ατμόσφαιρας και της ζεστασιάς.
Ο χαμογελαστός Ben πάνω στα πακέτα ήταν ο Frank Brown, σερβιτόρος στο αγαπημένο εστιατόριο του Forrest Mars στο Σικάγο. Ο Frank έγινε Ben και το πρόσωπο του UncleBens® όταν, ο Leo Burnett, ο διευθυντής μιας διαφημιστικής εταιρείας του ζήτησε να ποζάρει.
Σήμερα το ρύζι Uncle Ben's®  πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες και προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους τη δυνατότητα να γεύονται έναν καρπό που περικλείει πολύτιμα συστατικά.