Ισορροπημένη διατροφή

Το ρύζι ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Το ρύζι δεν περιέχει χοληστερόλη, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, σε λιπαρά και σε trans λιπαρά. Το αναποφλοίωτο καστανό ρύζι περιέχει τα στρώματα του φλοιού και της φύτρας, όπου βρίσκονται ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτοθρεπτικά αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης μια φυσική πηγή ινών.

Κινηθείτε προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Με ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή άσκηση θα επιτύχουμε την καλύτερη υγεία. Οι ειδικοί συνιστούν την ενσωμάτωση μέτριας άσκησης για 30 έως 60 λεπτά την ημέρα.

Αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής, πολλές φορές δε μας επιτρέπει να βρούμε το χρόνο.

Οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να ενσωματώσουμε την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα μας:

• Μπορούμε να ασκηθούμε: πηγαίνοντας για ψώνια με τα πόδια, με την κηπουρική και με τις δουλειές στο σπίτι.
• Μπορούμε να κάνουμε βόλτες με τα πόδια ή βόλτες με ποδήλατο.
• Περπατάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Κατεβαίνουμε από το λεωφορείο νωρίτερα ή χρησιμοποιηούμε τις σκάλες.
• Μπορούμε να εμπλακούμε στα παιχνίδια των παιδιών μας.
• Περπατάμε ή χρησημοποιούμε το ποδήλατο για να πάμε στην εργασία μας.

Στη διατροφή μας αποφεύγουμε τρόφιμα που περιέχουν χοληστερόλη όπως τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί και το πλήρες γάλα. Δεν αποφεύγουμε όλα τα λιπαρά, καθώς μια ισορροπημένης διατροφή χρειάζεται τα καλά λιπαρά που υπάρχουν σε πολλές τροφές.

Τα οφέλη του αναποφλοίωτου ρυζιού

Με τη μαστιχώδη υφή του και την καρυδένια γεύση, το αναποφλοίωτο ρύζι είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή. Το αναποφλοίωτο ρύζι αποτελείται από τρία μέρη: το προστατευόμενο στρώμα του φλοιού που περιέχει βιταμίνες-Β, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, τη θρεπτική φύτρα που περιέχει βιταμίνες-Β, μέταλλα, πρωτεΐνες και υγιεινά έλαια και το πλούσιο σε ενέργεια ενδοσπέρμιο που περιέχει κυρίως άμυλο, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Οι δημιουργοί του ρυζιού Uncle Ben’s ® χρησιμοποιούν αναποφλοίωτους καρπούς, όπως καστανό ρύζι, κόκκινο και λευκό σιτάρι, άγριο ρύζι και κριθάρι για την παροχή ισορροπημένου μίγματος γεύσης και διατροφής.

Μάθετε περισσότερα για τις διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού.