Ξεκινήστε με τον Ben

Η καλή και υγιεινή διατροφή είναι πλέον ένα από τα κύρια μελήματα της Ελληνικής οικογένειας.

Ωστόσο, ζαλισμένοι από τις πολλές επιλογές και κάποιες συνήθειες, έχουμε την τάση να λησμονούμε τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή και επιπλέον, δεν γνωρίζουμε από που να ξεκινήσουμε.

Ένας κόκκος ρυζιού μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε το πρώτο βήμα για ισορροπημένα γεύματα.

Για αιώνες, το ρύζι αποτελεί τη βάση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το ρύζι βρίσκεται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να το καταναλώνουμε καθημερινά.

Τοποθετώντας το ρύζι στο επίκεντρο του οικογενειακού μας τραπεζιού σε συνδυασμό με κρέας, ψάρι, λαχανικά, προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και πολλά ακόμη.

Διατροφικά, το ρύζι είναι δύσκολο να νικηθεί:

• Όλα τα parboiled προϊόντα Uncle Ben’s είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένων των θειαμίνη, φολικό οξύ, νιασίνη καθώς επίσης και σίδηρο. Έχει φυσικά μέταλλα όπως φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο.
• Ένα φλιτζάνι Uncle Ben’s καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ημερήσιων αναγκών.
• Το καστανό ή το αποφλοιωμένο ρύζι Uncle Ben’s είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύνθετων υδατανθράκων, κάτι που στην διατροφική πυραμίδα συνιστάται να αποτελεί το 45-65% των ημερήσιων θερμίδων.
• Το ρύζι Uncle Ben’s είναι μια φυσική πηγή αμινοξέων που δίνουν στο σώμα αυτό που χρειάζεται για την οικοδόμηση ισχυρών μυών.
• Το ρύζι Uncle Ben’s είναι από τη φύση του χωρίς νάτριο και χωρίς γλουτένη και είναι υποαλλεργικό.
• Το ρύζι Uncle Ben’s έχει εκ φύσεως χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, 0g trans-λιπαρά οξέα και χοληστερόλη. Αυτό είναι εξαιρετικό, δεδομένου ότι οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι η αύξηση των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της παχυσαρκίας και του καρκίνου συνδέεται με δίαιτες υψηλές σε λιπαρά, σε κορεσμένα λιπαρά, σε trans λιπαρά και σε χοληστερόλη.
• Το καστανό ολικής αλέσεως ρύζι Uncle Ben’s περιέχει όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτοθρεπτικά συστατικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια φυσική πηγή ινών για μια υγιεινή διατροφή.