Το μαγείρεμα

Είναι τόσο εύκολο! Και τόσο τέλειο κάθε φορά.

Η μαγειρική ποιότητα του ρυζιού εξαρτάται από την αναλογία αμυλόζης και αμυλοπηκτίνης. Όταν η αμυλόζη είναι από 10 έως 18%, το ρύζι είναι μαλακό και κολλώδες, έτσι όπως το προτιμούν στην Κίνα και την Άπω Ανατολή. Όταν δε, υπερβαίνει το 25% είναι σκληρό και σπυρωτό, όπως το τρώνε στην Ινδία και το Πακιστάν, ενώ το ρύζι που προτιμούν οι Ευρωπαίοι και οι κάτοικοι των Η.Π.Α. έχει κάποια ενδιάμεσα χαρακτηριστικά.

Το μαγείρεμα του ρυζιού μπορεί να προκαλεί ανασφάλεια σε κάποιους από εσάς, αλλά οι δημιουργοί του Uncle Ben’s®, το έχουν κάνει μια εύκολη υπόθεση. Αρκεί να επιλέξετε το αγαπημένο σας πιάτο με ρύζι και να ακολουθήσετε τις οδηγίες μαγειρέματος που υπάρχουν στο πακέτο Uncle Ben’s®. Είναι τόσο εύκολο! Και τόσο τέλειο κάθε φορά.

Το ρύζι Uncle Ben’s®είναι πλυμένο, καθαρισμένο και αποφλοιωμένο μέσα από πιστοποιημένες διαδικασίες υψηλής ποιότητας για αυτό και δε χρειάζεται να το πλύνετε. Στην πραγματικότητα αν πλύνετε το Ρύζι Uncle Ben’s® θα του αφαιρέσετε κάποιες απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το μαγειρέψετε και να το απολαύσετε!

Απλά επιλέξτε το αγαπημένο σας προϊόν Uncle Ben’s® και μαγειρέψτε ρύζι κάθε ώρα. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Υγιεινή διατροφή;

Είναι το ρύζι σας πάρα πολύ σκληρό, πολύ μαλακό ή απλά δεν είναι σωστό; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και βρείτε τη λύση!
 

Πρόβλημα Αιτία Λύση
Το ρύζι είναι πολύ σφιχτό Δεν υπάρχουν αρκετά υγρά. Η κατσαρόλα που χρησιμοποιείται είναι πάρα πολύ μεγάλη και οδηγεί στην ταχεία εξάτμιση του νερού. Προσθέστε περισσότερο υγρό και μαγειρέψτε το ρύζι περισσότερο χρησιμοποιώντας μικρότερο μέγεθος κατσαρόλας.
Το ρύζι είναι πολύ μαλακό Υπάρχουν αρκετά υγρά.
Χρησιμοποιείστε λιγότερο υγρό και μαγειρέψτε το ρύζι, μειώνοντας το χρόνο μαγειρέματος.
Οι κόκκοι μένουν ενωμένοι. Οφείλεται στο ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αποφύγετε το ανακάτεμα του ρυζιού κατά το μαγείρεμα.
Τα υγρά δεν απορροφούνται στο σωστό χρόνο. Λανθασμένη αναλογία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Μετρήστε με μεγαλύτερη ακρίβεια την αναλογία ρυζιού και νερού ή απλώς χρησιμοποιήστε Uncle Ben’s® σε Σακουλάκι
Δεν είναι τόσο ξηρό όσο το επιθυμείτε. Χρησιμοποιούμενη μέθοδος μαγειρέματος. Αφαιρέστε το κάλυμμα μετά το μαγείρεμα του ρυζιού και αφήστε το σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Κολλάει στη βάση της κατσαρόλας. Μεγάλος χρόνος μαγειρέματος και υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε το χρόνο μαγειρέματος και χρησιμοποιείστε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Δεν γίνεται πιο μαλακό όταν μαγειρεύεται με γάλα. Το είδος του επιλεγμένου ρυζιού. Το ρύζι parboiled δεν γίνεται πιο μαλακό όταν μαγειρεύεται με γάλα. Προμαγειρέψτε το ρύζι σε νερό πριν από την προσθήκη γάλακτος.
Γίνεται σκληρό και αλευρώδες όταν ψύχεται. Το μακρύκοκκο ρύζι γίνεται σφιχτό όταν ψύχεται. Αυτό οφείλεται σε μια αλλαγή στο άμυλο που ονομάζεται αναδρομική διαβάθμιση. Αναθερμάνετε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα νερού.
Μαγειρέψτε το ρύζι για τα κρύα επιδόρπια σε περίσσευμα νερού μέχρι το ρύζι να γίνει πολύ μαλακό. Αυτό βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας.
Το ρυζι «σκάει» όταν μαγειρεύεται σε βούτυρο, μαργαρίνη ή λάδι. Το ρύζι parboiled θα σκάσει αν η θερμότητα είναι πολύ υψηλή. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφρός υγρού έξω από την κατσαρόλα. Η θερμότητα είναι πολύ υψηλή και το μέγεθος της κατσαρόλας πολύ μικρό. Μειώστε τη θερμότητα και χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη κατσαρόλα.
Σβολιασμένο Συμβαίνει όταν το κάλυμμα έχει αφαιρεθεί συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος των κανονικά λευκασμένων ρυζιών. Αποφύγετε την αφαίρεση του καλύμματος μέχρι το τέλος του μαγειρέματος.