Το ρύζι Uncle Ben's®

Τέλειο κάθε φορά!

Το Ρύζι Μακρύκοκκο Uncle Ben’s® είναι ρύζι parboiled, δηλαδή επεξεργασμένο με βραστό νερό, με τη χρήση νερού, ατμού και κενού αέρος για να οδηγηθούν τα θρεπτικά συστατικά από το φλοιό στο κέντρο του κόκκου, πριν από την άλεση του ρυζιού. Χωρίς αυτή τη διαδικασία, τα θρεπτικά συστατικά χάνονται.

Μαγειρέψτε ρύζι με επιτυχία κάθε ώρα.
Τέλειο κάθε φορά™.
Απλά επιλέξτε το αγαπημένο σας Uncle Ben’s®!
 

Ταξινόμηση Διάσταση Ποικιλίες Περιγραφή
μαγειρέματος
Μακρύκοκκο 4x μακρύτερο και πιο λεπτό στο σχήμα Λευκό αποφλοιωμένο ρύζι
Αναποφλοίωτο καστανό ρύζι
Ρύζι Jasmine
Ρύζι Basmati
Διαχωρισμένοι κόκκοι, ελαφρύ και αφράτο
Μεσόκκοκο 2-3x μακρύτερο, έχει πιο φαρδύ σχήμα αλλά δεν είναι στρογγυλό Risotto Υγροί και τρυφεροί κόκκοι


Μάθετε για τα διαφορετικά είδη του ρυζιού και από πού προέρχονται.

Αμερικάνικο ρύζι Uncle Ben’s®

Αρκετές ποικιλίες του εν λόγω εξαιρετικού μακρύκοκκου ρυζιού δείχνουν ότι αυτό το είδος ρυζιού καλλιεργείται στο Αρκάνσας, στο Μισισιπή, στο Μιζούρι, στη Λουιζιάνα και στο Τέξας. Ο πιο κοινός τύπος επιτραπέζιου ρυζιού που καταναλώνεται στον κόσμο, έχει ένα μακρύκοκκο πυρήνα, τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο από το πλάτος του και είναι πιο σταθερή και δεν είναι τόσο κολλώδης όπως οι ποικιλίες μεσαιόκοκκου καρπού.

Μεσόκοκκο ρύζι Καλιφόρνιας

Το μεσόκοκκο Καλιφορνέζικο ρύζι Japonica, επίσης γνωστό ως ρύζι calrose, απαιτεί εύκρατο κλίμα και καλλιεργείται μόνο στην Ιαπωνία, την Κορέα, μέρη της βόρειας Κίνας, της Αυστραλίας και σε μερικές χώρες γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Κοντύτερο και πλατύτερο από το μακρύκοκκο, έχει πυρήνα που είναι δύο έως τρεις φορές μακρύτερος από το πλάτος της, και τείνει να είναι πιο μαλακό και κολλώδες.

Μεσόκοκκο ρύζι Νότιων Πολιτειών

Αυτή η ποικιλία ρυζιού δεν είναι τόσο λευκή, τόσο κολλώδης και δεν έχει τόσο καθαρή γεύση όσο οι ποικιλίες japonica. Υπάρχουν καταναλωτές σε μέρη όπως οι νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο που τους αρέσει αυτό το είδος του ρυζιού, αλλά ενισχύουν τη φυσική του γεύση με μπαχαρικά, φασόλια, κρέατα και σάλτσες.

Καλιφορνέζικο ρύζι Mochi

Το Καλιφορνέζικο ρύζι Mochi έχει ελαφρώς πιο γλυκιά γεύση από το συμβατικό ρύζι, αλλά ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι ουρανίσκοι δεν θα το διαπιστώσουν. Το Mochi είναι μια ειδική ποικιλία, με ένα μικρό αριθμό στρεμμάτων στην Καλιφόρνια εστιασμένο στην ανάπτυξη αυτής της ποικιλίας.

Μακρύκοκκο ρύζι

Ο πιο κοινός τύπος επιτραπέζιου ρυζιού που καταναλώνεται στον κόσμο, έχει ένα μακρύκοκκο πυρήνα, τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο από το πλάτος του. Στην Ευρώπη καλλιεργείται κυρίως σε χώρες της Μεσογείου. Το 97% της ποσότητας του ρυζιού Uncle Ben’s® που διανέμεται στην Ευρώπη, καλλιεργείται στην περιοχή της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και στο Πεδεμόντιο της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, τα Uncle Ben’s® Μακρύκοκκο ρύζι 20λεπτο, Uncle Ben’s® Μακρύκοκκο ρύζι 10λεπτο, Uncle Ben’s® Μακρύκοκκο ρύζι 10λεπτο σε σακουλάκι και το Uncle Ben’s® Μακρύκοκκο ρύζι Καστανό ρύζι παράγονται στην Ισπανία.

Ρύζι Ταϊλάνδης Jasmin

Το ρύζι Jasmin από την Ταϊλάνδη έχει έντονο άρωμα και γεύση. Μοιάζει περισσότερο με το μακρύκοκκο ρύζι πριν και μετά το μαγείρεμα, έχει κολλώδη υφή και θα σκληρύνει και θα χάσει το άρωμα του με το χρόνο. Πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ μιμούνται αυτό το μοναδικό είδος του ρυζιού, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να το αντιστοιχίσει πλήρως.

Ινδικό ρύζι Basmati – Ο βασιλιάς του ρυζιού

Καλλιεργείται στη βόρεια περιοχή Punjab της Ινδίας και του Πακιστάν. Αυτό το αρωματικό ρύζι έχει την υψηλότερη τιμή από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στον κόσμο. Ο βασικός πυρήνας ξεκινά μακρύς και λεπτός, αλλά αυξάνει το μήκος του περισσότερο από τρεις φορές όταν μαγειρεύεται. Το Ινδικό Basmati είναι ηλικίας τουλάχιστον ενός έτους.

Ριζότο

Μια ιταλική ποικιλία που χρησιμοποιείται συνήθως σε ριζότο, το ρύζι arborio μοιάζει αρκετά με το μεσόκοκκο της Καλιφόρνιας στην εμφάνιση και την υφή, αλλά έχει ένα μεγαλύτερο πυρήνα με ένα ξεχωριστό αλευρώδες κέντρο. Όταν είναι σωστά μαγειρεμένο, το ιταλικό ρύζι αναπτύσσει μια μοναδική υφή με μια αμυλούχα κρεμώδη επιφάνεια και μια σταθερότητα στο εσωτερικό.

Άγριο ρύζι

Το άγριο ρύζι είναι ένα είδος χόρτου που φύεται σε ένα μακρύ μίσχο και ευδοκιμεί σε βαθιά νερά. Παραδοσιακά καλλιεργείται άγρια στις λίμνες των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών και του νότιου Καναδά, ένω έχει παραχθεί ακόμα στη Μινεσότα και άλλες βόρειες περιοχές. Το άγριο ρύζι πωλείται με το φλοιό (όπως το καστανό ρύζι), δίνοντας μαύρη εμφάνιση. Το Αγριόρυζο Uncle Ben’s® καλλιεργείται στην Ουγγαρία.