Πρέπει να μουλιάσουμε σε αρκετό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ προσθέτοντας τους
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Το πρωί θα έχουν απορροφήσει αρκετό νερό και θα είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε.
Τα σουρώνουμε λοιπόν και τα ξεπλένουμε καλά.
Τα ρίχνουμε μέσα στην χύτρα ταχύτητας .
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το αλάτι, τις 3 κουταλιές ελαιολάδου και τον χυμό του λεμονιού που θα τα συμπληρώσουμε στο τέλος του μαγειρέματος.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάσει.
Κλείνουμε την χύτρα και ανάβουμε την φωτιά.
Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (περίπου 20 λεπτά) .
Όταν είναι έτοιμα ανοίγουμε την χύτρα και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα, έχουν βράσει δηλαδή επαρκώς.
Τότε μπορούμε με ανοικτό καπάκι να ανάψουμε πάλι την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και να προσθέσουμε το αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και αποσύρουμε απ΄ την φωτιά.
Έτοιμα τα ρεβίθια μας!
Το ρύζι βράζεται πανεύκολα στο μαγειρικό του σακουλάκι!
Θα χρειαστούμε μόνο 10 λεπτά βράσιμο σε αρκετό νερό.
Το σουρώνουμε και το αφαιρούμε απ΄ το σακουλάκι , αυτό ήταν!
Σερβίρουμε μαζί στο ίδιο πιάτο!
Η αρωματική σάλτσα από τα ρεβίθια μας ενισχύει την γεύση του ρυζιού μοναδικά!