Μουλιάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε κρύο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.
Ανακατέβουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη σάλτσα σόγιας και 5 ml (1 κουτ.) λάδι. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί.
Ραντίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις πιπεριές με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνουμε. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστένουμε 5 ml (1 κουτ.) λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στις πλευρές του τηγανιού, προσθέτουμε το μαριναρισμένο κρέας και τηγανίζουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Τοποθετούμε τους κύβους των ψητών λαχανικών στην κορυφή, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.