Συνταγές

Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα κάρυ & ρύζι

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά - Μερίδες: 4

Συστατικά

• 800 γρ. χοιρινές πάνσετες κομμένες σε λωρίδες
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
• 200 γρ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες σε λωρίδες
• 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
• 50 ml λευκό κρασί
• αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
• 1 σάλτσα Uncle Ben’s® κάρυ

Για το ρύζι

• 500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s® 10 λεπτο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 20 γρ. βούτυρο
• 50 ml λευκό κρασί
• 1 κιλό νερό
• Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
• 100 γρ. κουκουνάρι ψημένο
• 50 γρ. σταφίδα ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις πανσέτες σε λωρίδες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά καλά με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε καλά το χοιρινό μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί. Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα Uncle Ben’s® κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί. Συμπληρώνουμε με νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε την σταφίδα και το σοταρισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού.